Lukáš Hejlík přišel s tímhle pěkným nápadem, uvařit něco z našeho oblíbeného podniku a dát jim vědět, jak moc nám chybí. Já jsem si vybrala tyhle brownies, s vrstvou podobnou cheesecaku a navrh šlehačka s malinami z mojí oblíbené kavárny Tvoje máma, kterou má moje kamarádka Klárka Bernklau, tenhle recept je tedy od ní! Ona je nejlepší pekařka co znám a doporučuju Vám zajít si na cokoliv sladkého právě k ní 🙂 Ale pokud to máte daleko, můžete je zkusit upéct taky! Klárce záleželo na tom, abych zmínila, že tyto brownies poprvé ochutnala v Londýnské pekárně Hummingbird. Tak jdeme na to!
Ingredience:
- 200 g hořké čokolády
- 200 g másla
- 3 vejce
- 90 g hladké mouky
- 150 g třtinového cukru
- 400 g lučiny
- 100 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilky
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 vaničky malin
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu spolu s máslem. Vejce s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Do pěny opatrně zašleháme vychladlou čokoládu s máslem, nakonec přisypeme i mouku.
V další míse metličkou vyšleháme lučinu spolu s cukrem, vanilkou a vajíčky, do hladkého krému.
Pekáček vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Nalijeme do něj brownies vrstvu. Na ni pak opatrně rozprostřeme cheesecake vrstvu a dáme péct na 160 stupňů asi na 30–40 minut.
Poté necháme 2 hodiny vychladnout v pokojové teplotě a pak minimálně další dvě hodiny v lednici.
Šlehačku vyšleháme spolu se ztužovačem.
Vychlazené brownies / cheesecake poklademe rozpůlenými malinami, aby pokryly celou plochu a přes ně natřeme šlehačku. Necháme v lednici vychladit a ztuhnout ještě alespoň hodinu. Nakonec můžeme ozdobit dalšími malinami.