Mexický salát jsme původně připravovaly jako přílohu k enchiladas, které se nám sice povedly a byly výborné, ale extra fotogenické jídlo to teda není, to vám řeknu. No a tenhle salát byl tak dobrý, že nám přišlo škoda prezentovat ho pouze jako přílohu. Je překrásně barevný a chutný a můžete ho servírovat třeba i k tortilla chipsům večer u filmu.
Na cca 3 porce budete potřebovat:
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 avokádo
- 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
- 200g cherry rajčat
- 1 okurka
- 2 polévkové lžíce jalapeňo papriček
- 1 limetka
- 1 svazek koriandru
- ½ červené cibule
- med
- olivový olej
- sůl, pepř
Nejprve si připravíme dressing. Červenou cibuli nakrájíme na co nejmenší kostičky. V misce si prošleháme 1 lžíci medu s 2 lžícemi olivového oleje. Přidáme cibuli a nahrubo pokrájený koriandr. Zakápneme šťávou z limetky, osolíme a opepříme.
Poté připravíme zbytek zeleniny. Všechnu opláchneme, z paprik vykrájíme jadřince a nakrájíme je na kostičky. Stejně tak nakrájíme i okurku, rajčátka asi na čtvrtiny. Z fazolí slijeme vodu a přidáme je ke zbytku zeleniny. Jalapeňo papričky nakrájíme najemno. Jako poslední přidáme avokádo. Je dobré vybírat tak akorát měkké, ať se nám pak nerozmačká na kaši.
Všechnu zeleniny promícháme, zalejeme zálivkou a můžeme podávat. Jednoduché, že?