Když mám začít dělat věci do školy, tradičně začnu psát článek na blog. A tak tomu je i dneska. Dívám se na krásné fotky z pátečního holčičího večera a těším se až si ho s Lůcou zopakujeme. Protože jsem teď většinu týdne ve Zlíně, mám pocit že nám občas nezbývá moc času si sednout a jen tak si popovídat a probrat co se nám teď všechno děje…
Pokud to nevíte, před pár týdny jsme vyhrály kategorii video v soutěži Foodblog roku. Z vyhlašování si pamatuju jen svoji zástavu srdce, radostné objetí a úsměv který mi nešel sundat po zbytek večera. Párty jsme si ohromně užily, těšily jsme se na ní vážně celý rok a nemohly se dočkat až uvidíme všechny naše foodblogerské kamarády. Moc děkujeme pořadatelům že pro nás tenhle večírek každý rok pořádají. Na bedýnku s výhrou jsme nejprve tak tak trošku zapoměly, teď už ale trůní u Lůci v kuchyni a my se radujeme z množství cinkajících lahví které v ní leží. Tak nás napadlo že teď trošku upgradujem náš blog a budeme občas k receptům přidávat i nápoje. Takže to dopadlo tak, že pro vás dneska máme recept jen na ten drink! 😀 Je ideální na večerní povídání s kamarády, kdy k němu přikusujete nějaké dobroty. Hořká chuť campari totiž přímo vyzývá k jídlu!
Drinky si většinou připravujeme do karafy z které si postupně naléváme..
Na cca 6 skleniček budete potřebovat:
- 100 ml campari
- 100 ml bílého rumu
- 2 lžičky třtinového cukru
- hrst máty
- šťávu z 1-2 limetek (podle chuti)
- kousky limetky na ozdobu
- led
- 0,5 litru toniku
Nejprve polovinu lístků máty v hmoždíři lehce pomačkáme s třtinovým cukrem. Vysypeme do karafy nebo džbánu a zalejeme campari a bílým rumem. Promícháme a přidáme limetkovou šťávu, led, limetky a zbylé lístky máty a nakonec zalejeme vychlazeným tonikem. My přilily asi půl litru, můžete si ale klidně drink udělat silnější a přidat stejné množství alkoholu i toniku. Doufáme, že vám bude tohle speciální mojito chutnat stejně jako nám!