Jahodový desert

_DSC9605

Máte chuť na sladké, málo času a potkali jste v obchodě krásné jahody? Tak právě pro vás máme tenhle recept na rychlý jahodový dezert. Pár základních surovin a vykouzlíte skvělou dobrotu! Super je to hlavně pro tyhlety zimní jahody od dvanácti měsíčků, které v sobě nemají tolik chutě jako ty letní. Kdo by jim ale v obchodě odolal? 🙂

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 400g jahod
  • 200g mascarpone
  • Hrst lístků bazalky
  • Citronovou kůru z jednoho citronu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • balsamico
  • 1 lžíci másla
  • pár máslových sušenek

Jahody nakrájejte na tenké plátky. Mascarpone smíchejte s citronovou kůrou, případně lehoulince přislaďte. Sušenky v ruce nebo v mixéru rozdrťte. Rozehřejte pánev a přisypte do ní 2 lžíce cukru, míchejte, dokud se nerozpustí v karamel. Pak zeslabte plamen, vmíchejte máslo a zakápněte balsamicem. Pozor, bude to syčet a prskat! Do pánve vhoďte jahody a pořádně promíchejte, pokud se vám v karamelu udělaly hrudky, chvilku jahody povařte a hrudky se rozpustí. Ale pozor, nechcete přece mít z jahod marmeládu! Nakonec přisypte nahrubo nasypané lístky bazalky.

Na talířek nebo do misky dejte vrchovatou lžíci mascarpone, poklaďte jahodami a polijte omáčkou. Jemně posypte sušenkami a dozdobte čerstvou bazalkou, dobrou chuť!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s