Salát s granátovým jablkem

Salát, který byl vymyšlený během chvilky, podle naší momentální fantazie. Rychlé, zdravé a zábavné, jídlo, přesně jak to máme rády. U salátů nás moc baví nejen barevnost různých potravin, ale také struktura. Je super když můžete jídlo vnímat co nejvíce smysly. Takže kromě chuti, vůně a čichu, zkuste využít i hmat, případně sluch. Není to fajn, když posloucháte jak vám v puse krásně křupou slunečnicová semínka a jazyk si užívá krémovost jemného sýra? Víte o čem mluvím? Jestli ne, tak zkuste tuhle naši salátovou symfonii a také se do ní zamilujete!

Na dvě porce budeme potřebovat:

  • 1 střední granátové jablko
  • 2 hrsti rukoly
  • 1 menší hrnek slunečnicových semínek
  • 1 velké balení krémového sýra (Postačí Vám obyčejná lučina, kozí sýr by byl ještě lepší, ale jak víte, vždy není po ruce a samotné nás překvapilo jak výborně lučina v tomto salátu chutná!)

Na zálivku:

  • Med
  • Balsamico
  • Olivový olej
  • Sůl

Pro přípravu si nejprve na mírném ohni opražíme slunečnicová semínka. Já je mám vážně moc ráda, tak si většinou opražím větší množství a pak je schovávám ve vzduchotěsné nádobě. Dále si vyloupeme zrníčka granátového jablka. (Zákaz bílého oblečení!!) No a nakonec nám stačí opláchnout a osušit rukolu.

Zálivku nejraději připravuji v malé uzavíratelné skleničce, ve které se všechny ingredience krásně protřepou. Tentokrát si do ní dáme jednu lžíci medu, dvě lžíce balsamica a 3 lžíce olivového oleje. Přidáme také pořádnou špetku soli a vše hezky protřepeme.

Do mísy si dáme rukolu, posypeme ji vyloupanými zrníčky granátového jablka a poklademe kousky sýra. Nakonec vše zasypeme semínky a zalejeme zálivkou. A máme hotovo, dobrou chuť!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s