Sendvič s trhaným vepřovým

_DSC9225

To máte tak. Já hrozně ráda peču. Vlastně jsem dřív uměla péct než vařit. Dorty potahované marcipánem, cupcakes, koláče, makronky, pusinky, prostě všechno. Mám pár cukrářských kurzů a když mi bylo 18, fakt moc jsem si přála mít jednou svoji vlastní cukrárnu. Taky jsem pekla na zakázku pro své známé a kamarády a každý ode mě k svátku i k narozkám vždycky dostal boží dort. Takže když jsme si s Lůcou zakládaly blog, těšila jsem se, jak na něm budu prezentovat spoustu svých sladkých nápadů. Jenže většinou vaříme po práci, kdy jsme obě hladové a na nic sladkého není moc chuť. A na blogu sice máme spousty sladkých receptů, většina je ale spíš z kuchyně Lůci, třeba náš boží banánový chlebíčekjablečné donuty nebo náš slavný hruškový koláč. Pokud jste tyhle recepty zapomněli, určitě je vyzkoušejte. Takže místo jahodového fraisieru nebo třešňových cupcakes, tu jsou sendviče. Ale to myslím nevadí.. 🙂

No a na Bělehradské nedávno otevřeli boží pekárnu. Kdo jste o ní ještě neslyšeli, rozhodně ji musíte navštívit. Pro nás s Lůcou je Pekárna praktika ještě větší srdcovka tím, že já to tam mám z domova jednu minutu, L. asi deset, takže je to ideální místo na naše plánovací blogovací schůzky s kafíčkem a čoko loupákem.

Připravte se na brutální product placement, protože my to tam prostě milujeme, sice se snažím pečivo spíš omezovat, poslední týdny se mi to ale moc nedaří.. 😀

Takže jsem samozřejmě přemýšlela jaké výborné sendviče bychom mohly udělat s chlebem z praktiky. A pak mi došlo že je zbytečné vymýšlet něco složitého, protože v jednoduchosti je krása a trhané vepřové je ještě větší krása.

Takže jsme koupily hezkou krkovičku, přidaly dijonskou hořčici, červenou cibuli a hrušku a vznikly tyhle překrásné fotky a výborné sendviče!

_DSC9193

Na 4 sendviče potřebujete:

  • Asi 400g krkovice (skoro 3 centimetry tlustý plátek)
  • Půl bochníku chleba (Doporučujeme pohankový a špaldový)
  • 1 červenou cibuli
  • 1 hrušku
  • dijonskou hořčici
  • med
  • sůl, pepř

_DSC9207

_DSC9241

Nejlépe se trhané vepřové připravuje v litinovém hrnci. Počítejte asi s dvěma hodinkami na pečení, pokud máte času víc, pečte maso klidně raději déle.

 

V litinovém hrnci si rozpálíme trochu olivového oleje, maso osušíme a potřeme kapkou oleje. Rozehřejeme si i troubu, asi na 160 stupňů. Až bude olej horký, maso orestujte z obou stran aby se zatáhlo a zkaramelizovalo. Připravíme si marinádu kterou maso potřeme. V misce smíchejte dvě lžičky dijonské hořčice s dvěma lžičkami medu a pořádnou dávkou čerstvě umletého pepře. Maso poté ještě horké potřete z obou stran, krásně marinádu natáhne. Pak litinový hrnec přiklopte poklicí a šoupněte do trouby. Po hodince zkontrolujte a otočte. V některých receptech radí i podlejvání trochou vody, tak to klidně zkuste. Nelekejte se když marináda trochu zčerná, maso nebude spálené ale bude mít krásně křupavou kůrčičku. Jestli je maso správně upečené poznáte tak, že do něj zaboříte vidličku a vlákna půjdou krásně oddělovat a s vidličkou půjde hezky otáčet. Po upečení nechte maso asi 10 minut odpočinout a pak ho vidličkou roztrhejte na vlákna. Maso jsme solily až po upečení aby nepustilo vodu. Se solí to nepřežeňte, ať si užijete výbornou chuť masa.

Červenou cibuli i hrušku si nakrájejte na co nejtenčí plátky. Krajíce chleba potřete dijonskou hořčicí, jeden krajíc poklaďte pořádnou porcí masa, kolečky červené cibule a tenkými plátky hrušky, přiklopte druhým krajícem a máte hotovo! Dobrou chuť!

_DSC9274.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s