Tohle je to nejrychlejší jídlo, které znám. Je nejrychlejší a ještě strašně dobrý, co víc si přát? Vždycky když tuhle polévku uvařím připadám si jako bohyně, ale pak mi dojde, že to né já, to Gordon Ramsay. Zbožňuju jeho videa a recepty, jeho angličtinu a i to, jak občas mluví trochu sprostě. Kdybych mohla, tak si ho vezmu! 😀
Káťa tuhle polévku miluje stejně jako já, když jsme jí vařily na focení, snědla asi pět miniporcí, pořád neměla dost.. 🙂 Polévku můžete podávat samotnou, trošku po studentsku, nebo jako fancy verzi s kozím sýrem a vlašskými ořechy. A to je teprve něco!
Potřebujeme:
- 2 brokolice
- 1,5l vody
- sůl
- pepř
- kozí sýr (čerstvý) / nebo kozí bryndza
- vlašské ořechy nebo jakákkoliv semínka
Dáme si vařit vodu, brokolici opláchneme a odřízneme košťál a stonky od hlaviček. Větší kusy si dáme stranou a vyberem pár menších kousků hlaviček, nebo některé rozkrojíme. Menší hlavičky osmahnem na másle dozlatova. Vodu osolíme, přidáme zybtek brokolice, znovu osolíme a necháme tak 4 minuty vařit. Když zkusíme brokolici rozříznout nožem napůl a půjde to lehce, sundáme hrnec z plotny. Brokolici nasypeme do mixéru a zalijeme ji asi do poloviny vodou, ve které jsme ji vařili. Lehce osolíme, opepříme a rozmixujeme.
A máme hotovo! Polévka je výborná sama o sobě a ničím ji už doplňovat nemusíte. Pokud nejste fanoušky kozího sýra, můžete si připravit třeba klasické krutonky ze staršího pečiva. Jestli ale chcete trochu luxusnější variantu, polévku nalijte do hlubokého talíře nebo misky, přidejte kousky osmahlé brokolice a kozí sýr nebo bryndzu, posypte ořechy nebo semínky. (Které doporučujeme ještě před podáváním nasucho opražit.) Dobrou chuť!