Brokolicová polévka

_DSC2817 kopie

Tohle je to nejrychlejší jídlo, které znám. Je nejrychlejší a ještě strašně dobrý, co víc si přát? Vždycky když tuhle polévku uvařím připadám si jako bohyně, ale pak mi dojde, že to né já, to Gordon Ramsay. Zbožňuju jeho videa a recepty, jeho angličtinu a i to, jak občas mluví trochu sprostě. Kdybych mohla, tak si ho vezmu! 😀

Káťa tuhle polévku miluje stejně jako já, když jsme jí vařily na focení, snědla asi pět miniporcí, pořád neměla dost.. 🙂 Polévku můžete podávat samotnou, trošku po studentsku, nebo jako fancy verzi s kozím sýrem a vlašskými ořechy. A to je teprve něco!

_DSC2799

Potřebujeme:

  • 2 brokolice
  • 1,5l vody
  • sůl
  • pepř
  • kozí sýr (čerstvý)
  • vlašské ořechy

Dáme si vařit vodu, brokolici opláchneme a odřízneme košťál a stonky od hlaviček. Voda musí opravdu vřít, aby si brokolice zachovala barvu a vitamíny. Vodu osolíme, přidáme růžičky brokolice, znovu osolíme a necháme tak 4 minuty vařit. Když zkusíme brokolici rozříznout nožem napůl a půjde to lehce, sundáme hrnec z plotny. Brokolici nasypeme do mixéru a zalijeme ji asi do poloviny vodou, ve které jsme ji vařili. Lehce osolíme, opepříme a  rozmixujeme.

A máme hotovo! Polévka je výborná sama o sobě a ničím ji už doplňovat nemusíte. Pokud nejste fanoušky kozího sýra, můžete si připravit třeba klasické krutonky ze staršího pečiva. Jestli ale chcete trochu luxusnější variantu, polévku nalijte do hlubokého talíře nebo misky, ozdobte kolečky kozího sýra a posypte vlašskými ořechy. (Které doporučujeme ještě před podáváním nasucho opražit.) Dobrou chuť!

_DSC2797

_DSC2828

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s