Můj taťka je obrovský zahradník, miluje to. Rád sází, okopává, zalévá, stará se, pak se kouká, jak mu to kvete pod rukama, zelená se a hlavně následně chutná! Co já mám ale vážně nejraději, je uplně ta nejjednoduší a nej(s)prostější rajčatová omáčka na špagety, je to tak jednoduché a tak dobré, že to většinou jím celé léto. Musím říct že po shlédnutí filmu Julia&Julia, jsem vypustila přidávání vývaru a dělám omáčku jenom na másle (spoustě másla).
Potřebujete:
- špagety (po shlédnutí Pekla na talíři na toto téma, kupuji už jedině Barilla, ale s Tesco value evidentně také nezklamete 🙂 )
- máslo
- olivový olej
- (vývar) můžeme i bez vývaru, jen přidáme trochu víc másla
- rajčata (hrst na jednu porci)
- bazalku
- česnek
- pepř a sůl
Špagety dáme vařit dle návodu na obalu. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme.
Na pánvi rozehřejeme tak lžíci olivového oleje a přidáme kousek másla, vhodíme dva stroužky česneku, později je zase vyndáme, ale krásně nám ovoní olej. Pak přidáme rajčata a necháme chvilku prskat, přidáme ještě máslo, nebo přilijeme trošku vývaru. Vyndáme česnek a šťouchadlem na brambory rozmačkáme rajčata, aby z nich zůstaly jen kousky a všechna šťáva se spojila se zbytkem omáčky. Přidáme čerstvou bazalku, osolíme opepříme. Do pánve vysypeme špagety a všechno hezky promícháme. Nakonec posypeme trochou parmezánu a můžeme si doma udělat malou Itálii 🙂
Na pánvi rozehřejeme tak lžíci olivového oleje a přidáme kousek másla, vhodíme dva stroužky česneku, později je zase vyndáme, ale krásně nám ovoní olej. Pak přidáme rajčata a necháme chvilku prskat, přidáme ještě máslo, nebo přilijeme trošku vývaru. Vyndáme česnek a šťouchadlem na brambory rozmačkáme rajčata, aby z nich zůstaly jen kousky a všechna šťáva se spojila se zbytkem omáčky. Přidáme čerstvou bazalku, osolíme opepříme. Do pánve vysypeme špagety a všechno hezky promícháme. Nakonec posypeme trochou parmezánu a můžeme si doma udělat malou Itálii 🙂