Spaghetti Pomodoro

Můj taťka je obrovský zahradník, miluje to. Rád sází, okopává, zalévá, stará se, pak se kouká, jak mu to kvete pod rukama, zelená se a hlavně následně chutná! Co já mám ale vážně nejraději, je uplně ta nejjednoduší a nej(s)prostější rajčatová omáčka na špagety, je to tak jednoduché a tak dobré, že to většinou jím celé léto. Musím říct že po shlédnutí filmu Julia&Julia, jsem vypustila přidávání vývaru a dělám omáčku jenom na másle (spoustě másla).

 

Potřebujete:

  • špagety (po shlédnutí Pekla na talíři na toto téma, kupuji už jedině Barilla, ale s Tesco value evidentně také nezklamete 🙂 )
  • máslo
  • olivový olej
  • (vývar) můžeme i bez vývaru, jen přidáme trochu víc másla
  • rajčata (hrst na jednu porci)
  • bazalku
  • česnek
  • pepř a sůl
Špagety dáme vařit dle návodu na obalu. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme.
Na pánvi rozehřejeme tak lžíci olivového oleje a přidáme kousek másla, vhodíme dva stroužky česneku, později je zase vyndáme, ale krásně nám ovoní olej. Pak přidáme rajčata a necháme chvilku prskat, přidáme ještě máslo, nebo přilijeme trošku vývaru. Vyndáme česnek a šťouchadlem na brambory rozmačkáme rajčata, aby z nich zůstaly jen kousky a všechna šťáva se spojila se zbytkem omáčky. Přidáme čerstvou bazalku, osolíme opepříme. Do pánve vysypeme špagety a všechno hezky promícháme. Nakonec posypeme trochou parmezánu a můžeme si doma udělat malou Itálii 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s