I scream for ice cream!
O takových výletech se píšou knihy a točí filmy, jako kdyby mi bylo zpátky pět a byla jsem na prázdninách u babičky, která vás miluje a rozmazluje nejvíc na celym světě (Kdo by si po třech týdnech práce nepřál jenom jíst a spát?)
L. umí nejlepší rajčatový špagety podle Polreicha (recept) Pak coffee break a pepermintový brownies (který ještě někdy stoprocentně zopakuju a publikuju). A pak hodiny válení se v houpacích sítích na nejkrásnější zahradě na konci světa, doplňování nesdělených zážitků a dvě super kočky a bláznivej pes.
No a konečně naše domácí zmrzlina. Na zahradě jsme sesbíraly všechno zralý ovoce který jsme našly (jahody, maliny, meruňky) z keříčku utrhly pár lístků máty, z mrazáku vydolovaly borůvky a ještě jsme objevily kousek 90 procentní čokolády.
Takže tedy recept, podle oka do potoka:
- 3 smetany ke šlehání
- 1 plechovka salka
- trocha mléka
- trocha cukru
Základ:
Do mixéru jsme daly jednu šlehačku, trochu mléka a třetinu salka. Chvilku šleháme a snažíme se dosáhnout alespoň nějaké hustoty. Malou část jsme odlily stranou do misky (kvůli nepoměru našich ovocných surovin). (Opakujeme ještě dvakrát)
Meruňková
Asi deset meruněk dáme do mísy a spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na menší kousky. Asi dvě meruňky nakrájíme opravdu najemno a schováme na později. Větší kousky meruněk přidáme k vyšlehanému základu a ještě chvilku mixujeme dokud směs není dokonale hladká. (Můžeme trochu přisladit, naše meruňky byly docela kyselé ale mě nakonec vyhovovala výsledná lehká zmrzlina) Do mixéru vrátíme malou odlitou část, přisypeme hrst malin, rozmixujeme, nalejeme do misky, zamrazíme..
Jahodová
Opět větší část základu (jahod bylo zralých více), jahody omyjeme a zbavíme šťopek, část opět nakrájíme na malé kousky a schováme stranou. Zbytek jahod přidáme do mixéru, vyšleháme do jemna, zamrazíme.
Čokoládová
Menší část směsi + roztopená a alespoň trochu vychladlá čokoláda. Vyšleháme, zamrazíme.
Borůvková
Větší část směsi (plus trochu cukru, borůvky byly také kyselé) + borůvky rozmixujeme, zamrazíme.
Mátová
Spařená a najemno nakrájená máta, hodně cukru, zbytek směsi, rozšleháme, zamrazíme. Po dvou hodinách zmrzliny vyndáme z mrazáku, promícháme, k meruňkové a jahodové přidáme nakrájené ovoce, vrátíme do mrazáku a vše tam necháme přes noc.
Druhý den dopoledne vstaneme, uděláme si k snídani míchaná vajíčka, vyndáme zmrzliny z mrazáku, vyfotíme, jíme, hádáme se která je lepší! Pak jsme se dál válely, dokoukaly Sunset boulevard, jedly zmrzlinky, trhaly třešně, pekly bublaninu a měly se krásně! Víc takových dní pěkně prosím!