Sunset boulevard ice cream

I scream for ice cream!

Hudební kulisa 😉

O takových výletech se píšou knihy a točí filmy, jako kdyby mi bylo zpátky pět a byla jsem na prázdninách u babičky, která vás miluje a rozmazluje nejvíc na celym světě (Kdo by si po třech týdnech práce nepřál jenom jíst a spát?)

_DSC2583 (kopie)

L. umí nejlepší rajčatový špagety podle Polreicha (recept) Pak coffee break a pepermintový brownies (který ještě někdy stoprocentně zopakuju a publikuju). A pak hodiny válení se v houpacích sítích na nejkrásnější zahradě na konci světa, doplňování nesdělených zážitků a dvě super kočky a bláznivej pes.

No a konečně naše domácí zmrzlina. Na zahradě jsme sesbíraly všechno zralý ovoce který jsme našly (jahody, maliny, meruňky) z keříčku utrhly pár lístků máty, z mrazáku vydolovaly borůvky a ještě jsme objevily kousek 90 procentní čokolády.

Takže tedy recept, podle oka do potoka:

  • 3 smetany ke šlehání
  • 1 plechovka salka
  • trocha mléka
  • trocha cukru

Základ:

Do mixéru jsme daly jednu šlehačku, trochu mléka a třetinu salka. Chvilku šleháme a snažíme se dosáhnout alespoň nějaké hustoty. Malou část jsme odlily stranou do misky (kvůli nepoměru našich ovocných surovin). (Opakujeme ještě dvakrát)

_DSC2612

Meruňková

Asi deset meruněk dáme do mísy a spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na menší kousky. Asi dvě meruňky nakrájíme opravdu najemno a schováme na později. Větší kousky meruněk přidáme k vyšlehanému základu a ještě chvilku mixujeme dokud směs není dokonale hladká. (Můžeme trochu přisladit, naše meruňky byly docela kyselé ale mě nakonec vyhovovala výsledná lehká zmrzlina) Do mixéru vrátíme malou odlitou část, přisypeme hrst malin, rozmixujeme, nalejeme do misky, zamrazíme..

_DSC2608

Jahodová

Opět větší část základu (jahod bylo zralých více), jahody omyjeme a zbavíme šťopek, část opět nakrájíme na malé kousky a schováme stranou. Zbytek jahod přidáme do mixéru, vyšleháme do jemna, zamrazíme.

Čokoládová

Menší část směsi + roztopená a alespoň trochu vychladlá čokoláda. Vyšleháme, zamrazíme.

_DSC2587

Borůvková

Větší část směsi (plus trochu cukru, borůvky byly také kyselé) + borůvky rozmixujeme, zamrazíme.

_DSC2598

Mátová

Spařená a najemno nakrájená máta, hodně cukru, zbytek směsi, rozšleháme, zamrazíme. Po dvou hodinách zmrzliny vyndáme z mrazáku, promícháme, k meruňkové a jahodové přidáme nakrájené ovoce, vrátíme do mrazáku a vše tam necháme přes noc.

Druhý den dopoledne vstaneme, uděláme si k snídani míchaná vajíčka, vyndáme zmrzliny z mrazáku, vyfotíme, jíme, hádáme se která je lepší! Pak jsme se dál válely, dokoukaly Sunset boulevard, jedly zmrzlinky, trhaly třešně, pekly bublaninu a měly se krásně! Víc takových dní pěkně prosím!

_DSC2590 (kopie)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s